آموزش موسیقی باعث افزایش سرعت رشد مغز در کودکان می شود

طبق سخنان یک نوازنده پیانو در یک سخنرانی، تبدیل نمادهای موسیقی به حرکت دقیق انگشتان برای نواختن پیانو می تواند یک تجربه عاطفی قدرتمند باشد.

من خودم به عنوان یک محقق علوم اعصاب و یک نوازنده پیانو متوجه شدم که تسلط بر این مهارت نه تنها نیازمند تمرین است، بلکه نیاز به هماهنگی پیچیده بسیاری از مناطق مختلف مغز دارد.

مناطقی از مغز که مسئول شنوایی، بینایی و حرکات ما هستند ، در یک سمفونی شگفت انگیز برای تولید موسیقی شرکت می کنند. هماهنگ بودن هر دو دست و برقراری ارتباط احساسی با دیگر نوازندگان و شنوندگان برای ایجاد یک اثر جادویی لازم است. ایجاد چنین ترکیبی احتمالا بر ساختار مغز و عملکرد آنها تأثیر می گذارد.

دریک آزمایش ما می خواهیم بدانیم که آیا آموزش موسیقی در دوران کودکی کارکرد مغز را برای پردازش صدا به طور کلی بهبود می بخشد. این توانایی ها برای توسعه زبان و مهارت های خواندن مهم هستند.
 

آموزش موسیقی و مغز

در طی دو دهه گذشته، چندین محقق، تفاوت های مغزی و رفتاری نوازندگان را با افراد غیرنوازنده گزارش کرده اند.

یافته های مربوط به آموزش موسیقی نشان می دهد این مهارت منجر به مهارت های بهتر زبان و ریاضی، IQ بالاتر و پیشرفت تحصیلی بالاتری می شود. همچنین تفاوت بین نوازندگان و غیرنوازندگان در زمینه مغز مربوط به مناطق مسئول شنوایی و حرکت، می شود.

با این حال، تفسیر یافته ها هنوز معلوم نیست. به عنوان مثال، اختلافات بین نوازندگان و غیرنوازندگان بزرگسال ممکن است به علت تمرکز شدید درازمدت باشد یا شاید به طور عمده از عوامل بیولوژیکی ذاتی مانند آرایش ژنتیکی ناشی شده باشد.

یا مشابه بسیاری از جنبه های بحث در مورد ذات در مقابل پرورش، تفاوت ها ممکن است به خوبی از مشارکت عوامل محیطی و بیولوژیکی حاصل شود.

یک راه برای درک بهتر اثرات آموزش موسیقی بر رشد کودک، مطالعه کودکان قبل از هرگونه آموزش موسیقی است و پس از آن به طور سیستماتیک آنها را دنبال کنید تا ببینید چگونه مغز و رفتار آنها در رابطه با آموزش آنها تغییر می کنند.

این شامل یک گروه مقایسه ای می باشد، همانطور که همه کودکان با سن تغییر می کنند. گروه مقایسه ای ایده آل، کودکانی هستند که در آموزش های اجتماعی و تعاملی یکسان به غیر از آموزش موسیقی شرکت می کنند، مانند ورزش. ارزیابی های بعد از آموزش آنها نشان می دهد که چگونه هر گروه در طول زمان تغییر می کند.
 

تأثیر آموزش موسیقی بر رشد کودک

در سال 2012، گروه تحقیقاتی ما در موسسه مغز و خلاقیت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی یک مطالعه پنج ساله را آغاز کرد که به این موضوع پرداخته بود.

ما شروع به بررسی تأثیر آموزش موسیقی بر گروهی از کودکان کردیم که شامل 80 کودک 6 تا 7 ساله بود. ما همچنان به دنبال آنها هستیم تا اثرات چنین آموزش هایی را بر رشد مغز، آگاهی، قابلیت های اجتماعی و عاطفی آنها بررسی کنیم.

ما این مطالعه را شروع کردیم که یک گروه از کودکان در حال برنامه ریزی آموزش موسیقی کودک از طریق برنامه ارکستر جوان لس آنجلس بودند. این برنامه رایگان موسیقی اجتماعی از El Sistema، یک برنامه موسیقی که در ونزوئلا آغاز شده بود، الهام گرفته بود که ثابت شده بود در تغییر زندگی کودکان محروم، به شکل «ترانسفورماسیون» تاثیرگذار بوده است.

گروه دوم بچه ها شروع به برنامه ی آموزشی ورزشی با یک برنامه فوتبال کردند. آنها در آموزش موسیقی شرکت نکرده بودند.

گروه سوم از کودکان از مدارس دولتی و مراکز اجتماعی در مناطق نزدیک لس آنجلس بودند. هر سه گروه از کودکان از جوامع محروم قومی لس آنجلس بودند.

هر ساله ما تمام اعضای خانواده و اقوام آنها را در آموزشگاه موسیقی خود برای یک دوره آزمایشی دو تا سه روز ملاقات می کنیم. در طی این بازدید، ما توانایی های زبان و حافظه، ظرفیت پردازش موسیقی و گفتار و رشد مغز هر کودک را اندازه می گیریم. ما همچنین مصاحبه مفصلی با خانواده هایشان انجام می دهیم.

در ابتدای مطالعه، هنگامی که کودکان آموزش موسیقی یا ورزشی نداشتند، متوجه شدیم که کودکان در گروه آموزش موسیقی با بچه های دو گروه دیگر تفاوتی نداشتند. به طور خاص، تفاوت های ذهنی، حرکتی، مکانی و اجتماعی میان گروه ها وجود ندارد.
 


چگونه مغز ما صدا را پردازش می کند

"مسیر شنوایی" گوش ما را به مغز ما متصل می کند تا صدا را پردازش کند. هنگامی که چیزی را شنیدیم، پرده گوش ما آن را به شکل ارتعاشات مولکول های هوا دریافت می کنند. این ارتعاشات از طریق یک سری مکانیزم های ظریف در گوش داخلی به سیگنال مغزی تبدیل می شود.

این سیگنال سپس به ناحیه شنوایی مغز فرستاده می شود که به عنوان "قشر شنوایی" شناخته می شود و در نزدیکی دو طرف مغز واقع شده است.

با استفاده از روش های مختلف، ما چگونگی دریافت و پردازش صدا توسط مغز کودکان را قبل و بعد از دریافت آموزش و هر ساله نیز با روش تصویربرداری مغزی به نام الکتروانسفالوگرافی (EEG) اندازه گیری کردیم. این تحقیقات سیستماتیک ما را قادر به پیگیری بلوغ مسیر شنوایی کرد.

برای مثال، در یک بخش از پروژه، ملودی های موسیقی ناآشنا را برای کودکان در حال ضبط سیگنال از مغز آنها از طریق EEG پخش کردیم.

جفت ملودی ها یکسان بودند و گاهی اوقات ناهنجاری هایی در سطح صدا یا ریتم داشتند. از بچه ها خواسته شد تا مشخص کنند که جفت ملودی ها مشابه یا متفاوت هستند.

ما بررسی کردیم که کودکان چکونه موفق به تشخیص تفاوت جفت ملودی ها بوده و پاسخ مغزی به این تفاوت های گاه به گاه چه بوده است. این به ما اجازه داد تا اندازه گیری کنیم که مغز کودکان با ملودی و ریتم چگونه سازگار است. به طور کلی، مغز هنگامی که یک تغییر غیر منتظره در یک الگوی صوتی حس می کند، یک پاسخ خاص را تولید می کند.
 

چگونه آموزش موسیقی مغز را رشد می دهد

پس از دو سال، گروهی از کودکان که در حال آموزش موسیقی بودند، در زمینه تشخیص تفاوت ها زمانی که ملودی ها متفاوت بودند دقیق تر عمل کردند. هر سه گروه از کودکان به راحتی قادر به شناسایی ملودی های یکسان بودند.

این نشان داد که کودکان تحت آموزش موسیقی بیشتر به ملودی توجه دارند. کودکان در گروه موسیقی همچنین پاسخ مغزی قوی تری را به تفاوت ها در مقایسه با کودکان در گروه های دیگر نشان دادند.

ما همچنین مشاهده کردیم که افراد آموزش دیده در زمینه موسیقی دارای پیشرفت سریع تر مسیر مغزی که مسئول رمزگذاری و پردازش صدا می باشد، بودند.

سه سال از این مطالعه باقی می ماند. اما این نتایج موقت امیدوار کننده است. آنها یافته های قبلی در مورد تأثیر مثبت آموزش موسیقی بر رشد مغز را تائید می کنند.

یافته های ما نشان می دهد که آموزش موسیقی کودک ، حتی برای یک دوره کوتاه به اندازه دو سال، می تواند پیشرفت مغز و پردازش صدا را تسریع کند.

ما بر این باوریم که این امر ممکن است در کودکان در زمینه یادگیری زبان مفید باشد، زیرا زبان های در حال توسعه و مهارت های خواندن در زمینه های مشابه مغز قرار دارند.

این به خصوص در مورد کودکان در محله های با وضعیت پایین اجتماعی و اقتصادی که مشکلات بیشتری در توسعه زبان دارند بیشتر صادق است.

ما امیدواریم که یافته های این مطالعه نه تنها منجر به درک بهتر از مزایای آموزش موسیقی کودک شود بلکه همچنین بینش های اجتماعی و روانشناختی آموزش موسیقی بر کودکان در جوامع تحت تأثیر را ارائه دهد.