راهنمای آموزش موسیقی به کودکان

آموزش موسیقی به کودکان، با چالش های بسیاری همراه است. ما نمی توانیم همانطور که به یک بزرگسال آموزش می دهیم، به کودکان نیز آموزش دهیم. در شرایط کنونی که ترجیح والدین به خانه ماندن بچه ها است، این مساله حتی کمی پیچیده تر شده است. در ادامه مطلب، روش هایی را برای آموزش موسیقی به کودکان، ارائه خواهیم کرد تا فرایند یادگیری کودک با هیجان و تمایل بیشتری صورت گیرد











1. گوش کردن
یکی از راه های آموزش موسیقی به کودکان ، گوش دادن به قطعه های موسیقی خوب است. طبق آخرین تحقیقات، درصد زیادی از یادگیری از طریق شنیدن صورت می گیرد. پس با انتخاب موسیقی مناسب و گوش سپردن به آن، به راحتی نصف بیشتر راه آموزش را طی کرده اید. برای انتخاب موسیقی خوب می توانید به سایتهای تخصصی موسیقی و اساتید موسیقی مراجعه فرمایید. موسیقی موتزارت و باخ و همچنین کارهای کلاسیک و رمانتیک توصیه می شود. در این گروه سنی از موسیقی هایی نظیر متال و ترانس اجتناب نمایید.


2. آموزش موسیقی با بازی
طبق تحقیقات اخیر و با توجه به استراتژی های مدرن تدریس، می توان‌ گفت که تمامی افراد، با انجام کارهای مختلف، نسبت به این که تنها در جایی بنشینند و به مدرس گوش فرا دهند، بهتر مباحث را یاد می گیرند. با توجه به این استراتژی، بهترین کاری که یک کودک می تواند برای یادگیری، انجام دهد، بازی کردن است. در واقع با این کار، کودک در کنار تفریح کردن، چیزهای زیادی را نیز یاد می گیرد و از خسته شدن وی جلوگیری می شود.


3. استفاده از ماشین های اسباب بازی و یا عروسکهای کوچک
آیا فرزند یا شاگرد خردسال شما ماشین و عروسک دوست دارد؟ پس از این علاقه به نفع خود استفاده کنید. می توانید حروف یا نت های پایین و بالای موسیقی را بر روی اسباب بازی ها قرار داده و با بازی، آموزش موسیقی به کودکان را از سر بگیرید. این روش برای بچه ها دلچسب و جذاب است.



4. نواختن در فضای باز
یکی از راه های آموزش موسیقی به کودکان، تدریس در فضای باز است. اغلب کودکان به دنبال فضایی دلپذیر برای یادگیری هستند، به همین دلیل است که برای تزئین فضای کلاس کودکان، از اشکال شاد تری استفاده می شود؛ پس بردن آن ها به فضای باز می تواند، در یادگیریشان اثری مثبت بگذارد. برای آموزش موسیقی به کودکان، بهتر است به فضای کلاس اهمیت ویژه ای دهید.


5. کاپ کیک های موسیقی
همه بچه ها عاشق کیک هستند. پس می توانید از آن، به عنوان یک روش خوشمزه برای آموزش نت ها استفاده کنید. نوت ها را بر روی آن بنویسید و در آموزش موسیقی به کودکان، قدمی بزرگ بردارید. حتی می توانید با جایزه دادن کاپ کیک به کودکان، در آخر کلاس انگیزه آن ها را افزایش دهید.


6. کشف قسمت های مختلف ابزار های موسیقی
یکی از راه های آموزش موسیقی به کودکان، این است که به فرزندان و یا شاگردان خود اجازه دهید، بدون داشتن نگرانی از خراب شدن سازها، آن ها را کشف کنند. کودکان کنجکاو هستند و می خواهند با ابزار ها به طور عملی آشنا بشوند. آشنا شدن آن ها با ابزار های اصلی موسیقی مانند کیبورد، تنبور، ماراکا، یوکللی و ضبط کننده، موجب یادگیری بیشتر کودک شما می شود.
مهم است که بدانید هر کودکی در هر سطحی، باید از آموزش لذت ببرد. آن ها را تشویق به کار با ساز ها کنید حتی اگر به خوبی این کار را بلد نیستند.


7. استفاده از تخم‌مرغ شانسی
با استفاده از تخم‌ مرغ های پلاستیکی، و قرار دادن نت های مختلف در آن ها، کودک خود را تشویق به انتخاب تخم‌مرغ ها کنید و به آن ها بگویید که باید سعی کنند به ترتیب با نت هایی که برداشته اند، آهنگی زیبا بسازند.

8. کارت بازی
با طراحی کارت های بازی، بچه ها را وادار به یادگیری بهتر و موثر تر کنید. می توان نت ها یا اسامی ساز ها را روی کارت ها نوشت و بازی های مختلف و متناسب با سنشان طراحی کرد.

9. استفاده از توپ های پینگ پنگ
تصور کنید تعداد زیادی توپ کوچک حاوی طرح های مختلف موسیقی دارید و آن ها را به طور به هم ریخته در اتاق پخش می کنید و شروع به گفتن نت ها می کنید. کودک شما باید در میان تعداد بالایی از توپ ها، گزینه مورد نظر شما را بیابد و حتی می توانید برای این فعالیت یه جایزه نیز در نظر بگیرید.


10. به کارگیری تزئینات شاد
یکی از روش های آموزش موسیقی به کودکان، جلب کردن توجه آن‌ ها است؛ اما سوال پیش می آید که چطور این کار را انجام دهیم؟ با استفاده از کاغذ رنگی و برچسب های جذاب، ساز موسیقی آن ها را به سازی رویایی تبدیل کنید و با چسباندن عکس شخصیت های کارتونی مورد علاقه آن ها، ساز را به ابزار مورد علاقه‌شان تبدیل کنید.

11. استفاده از گلبرگ های یک گل
با طراحی یک گل و کشیدن ویژگی های مختلف مورد نیازتان برای آموزش موسیقی بر روی گلبرگ های آن، می توانید گل را کم کم و به مرور زمان کامل کنید و ذوق شاگردتان را با کامل شدن تک تک گلبرگ ها و در نتیجه داشتن یک گل کامل، شاهد باشید.

12. کار کردن با بچه ها به صورت گروهی